Descriere:
Vă recomandăm cea mai bună calitate pyracetam de farmacie rusă de cea mai bună calitate, care ESTE DISPONIBILĂ ACUM și poate fi comandată AICI!
Ce este Piracetam?
Piracetam, numit și "stimulent al inteligenței", "medicament miraculos", "medicament inteligent" și multe altele, este unul dintre puținele produse uimitoare din domeniul nootropicelor (stimulente cerebrale). Cunoscut pentru potențialul său incredibil și, în același timp, dovedit științific ca fiind complet sigur pentru sănătate, piracetamul are numeroase utilizări dezvăluite în experimentele efectuate de oamenii de știință atât pe oameni, cât și pe animale. Profesioniști în domeniul informaticii, gameri, manageri de proiect, forțe speciale și militari, sportivi profesioniști - în fiecare dintre aceste categorii, piracetamul s-a impus ca fiind medicamentul numărul 1 în materie de sporire a capacităților - atât fizice, cât și mentale.
Producătorul produsului Piracetam AL
ALIUD PHARMA GmbH & Co. KG, cu sediul în Laichingen, Germania, este o companie biofarmaceutică globală. ALIUD Pharma este subvenționată în proporție de 100% de STADA Arzneimittel AG. Compania a fost fondată în 1986 de Egon F. Siebein.
Beneficiile utilizării Piracetam
Piracetam a fost folosit de zeci de ani ca stimulent cerebral. A fost unul dintre primii dintr-o serie de "racetam" care au fost dezvoltați în istoria acestei categorii de produse și, până în prezent, rămâne cel mai răspândit și cu eficacitate dovedită. Extrem de eficient în creșterea capacității cerebrale și a funcțiilor cognitive.
* Activitate mentală îmbunătățită
* O memorie mult mai bună
* Capacitatea de învățare îmbunătățită
* Focalizare și concentrare fenomenală
* Creșterea sensibilității și a vitezei de reacție
* Reducerea oboselii fizice și musculare
Mecanismul de acțiune al produsului
Mecanismul de acțiune al piracetamului nu este pe deplin înțeles. Dar cercetările au arătat că efectul său asupra biochimiei creierului, a neurotransmițătorilor și a receptorilor este de neegalat de nimic altceva cunoscut. Nu este nici un sedativ, nici un stimulent, dar are un efect profund asupra capacităților cognitive ale creierului. Se crede că piracetamul crește, de asemenea, cantitatea de oxigen din sânge, mai ales la nivelul creierului, dar acestea sunt doar o mică parte din mecanismele sale de acțiune.
Siguranță, toleranță și interacțiune cu alte preparate
Unele persoane care iau piracetam raportează dureri de cap ușoare, precum și probleme gastroenterice și dificultăți de adormire, dar acestea sunt cazuri destul de rare și sunt observate în cazul supradozajului. Dacă combinați piracetamul cu lecitină sau colină, ambele vă vor salva de efectele secundare ale preparatului. Ambele vor exercita un efect sinergic asupra piracetamului și îl vor face mai eficient, îmbunătățind funcția cerebrală și încetinind procesul de obișnuire cu preparatul. S-a dovedit că piracetamul este inofensiv, sigur pentru sănătate, non-toxic și nu are aproape niciun efect secundar observat.
Piracetam în combinație
Piracetam se combină uimitor atât cu alți stimulenți cerebrali, cât și cu lecitină/colină, recomandăm întotdeauna utilizarea acestuia.
Dozaj
Doza obișnuită de piracetam este de 2400 mg. până la 4800 mg. pe zi, împărțită în 3 doze egale. Unele studii spun că este recomandabil să se încarce cu o doză mai mare în primele zile - 4000 mg. până la 8000 mg. în primele 2 zile. Acțiunea preparatului începe la 30 până la 60 de minute de la administrare.
În ce boli afectează utilizarea Piracetamului?
Demență și Alzheimer: Mai multe studii din ultimii ani au arătat că piracetamul este extrem de eficient în tratarea declinului cognitiv al creierului în cazul îmbătrânirii și al demenței. Cu cât funcția cerebrală este mai slabă, cu atât mai puternică este acțiunea sa. În concordanță cu acest lucru, mecanismul de acțiune al piracetamului a fost asociat cu deficitul neurochimic al creierului îmbătrânit care este asociat cu disfuncțiile și problemele cognitive. Deoarece acest deficit depinde în întregime de modificările proprietăților membranelor cerebrale, este extrem de important de remarcat faptul că piracetamul nu influențează doar pentru a îmbunătăți stabilitatea membranelor. Dar influența sa este mai bună asupra creierelor îmbătrânite în comparație cu cele tinere, după cum au demonstrat testele pe animale și pe oameni. Un alt fapt important de remarcat este că acest mecanism are o aplicabilitate specifică pentru membranele cerebrale ale pacienților cu Alzheimer.
Boala Parkinson. Variabilele vasomotorii și psihometrice la pacienții cu boala Parkinson au fost monitorizate clinic. A fost raportată o îmbunătățire a răspunsurilor vasomotorii în ceea ce privește sincronizarea, acuratețea răspunsurilor, starea clinică și sindromul cerebral organic.
Mai mult
Afectarea memoriei: datorită mecanismului său unic de acțiune, piracetamul restabilește fluiditatea membranară la niveluri normale și promovează adaptarea și compensarea centrală prin îmbunătățirea microcirculației, a metabolismului și a funcției neuronale. Ca urmare, piracetamul afectează în mod pozitiv tulburările de memorie. Acest lucru a fost demonstrat într-un studiu randomizat dublu-orb, efectuat pe 162 de pacienți cu tulburări de memorie selectați și urmăriți de către medicii lor de familie. În cadrul studiului au fost utilizate două metode de intervenție. Medicamente (piracetam) combinate cu psihoterapie cognitivă. Studiul a urmărit trei grupuri randomizate de 54 de persoane fiecare pentru o perioadă de 3 luni. După o perioadă de spălare de 10 zile, un grup a primit o doză zilnică de 2,4 g de piracetam, al doilea a primit 4,8 g de piracetam, iar al treilea a primit placebo. Terapia combinată s-a dovedit a fi cea mai eficientă la pacienții la care rezultatele testelor preliminare ale funcției de memorie au fost cele mai scăzute. Pacienții care au luat 4,8g de piracetam au avut cele mai bune rezultate, în special cei la care sesiunea de terapie a fost începută la 6 săptămâni de la începerea tratamentului medicamentos.
Vertijul și tulburările de echilibru asociate.
Piracetam ameliorează starea de vertij după leziuni cerebrale, vertij de origine centrală. Cum ar fi în insuficiența vertebrobasculară și în tulburările vestibulare periferice, în special la pacienții de vârstă mijlocie și mai târziu.
Tratamentul sechelelor accidentelor cerebro-vasculare ischemice, în special afazia. În ultimii ani, a crescut interesul pentru piracetam în ceea ce privește aplicarea sa în tratamentul accidentului vascular cerebral. Acest lucru se datorează dublei acțiuni unice a substanței, și anume 1. efectul său asupra sistemului vascular și 2. îmbunătățirea procesului metabolic în celulele nervoase. O serie de studii au arătat că piracetamul este eficient la pacienții cu un accident vascular cerebral atunci când tratamentul este început prompt. De asemenea, administrat în primele ore după accidentul vascular cerebral, piracetamul îmbunătățește starea neurologică a pacienților cu afazie. S-a demonstrat că piracetamul ameliorează tulburările afazice (dificultăți de înțelegere și/sau de vorbire) la pacienți.
Mioclonus cortical. Contracții musculare bruște, ritmice sau non-ritmice, scurte și involuntare, care afectează unul sau un grup de mușchi. Piracetamul este eficient în mioclonii, în special de origine corticală, atât în monoterapie, cât și în politerapie. Rezultatele unui studiu realizat de Departamentul de Psihopatologie Cerebrală de la Universitatea din Kyoto, Japonia, au arătat, de asemenea, că piracetamul are un efect bun asupra ataxiei și convulsiilor, (dar nu și asupra disartriei). De asemenea, au fost raportate îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește alimentația și scrisul de mână. Din punct de vedere psihologic, au fost raportate îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește reducerea motivației, tulburările de somn, tulburările de atenție și depresia. Deoarece cercetătorii cred că acestea pot fi beneficii secundare asociate cu îmbunătățirile mioclonice.
Trebuie să sufăr de vreo boală pentru a lua piracetam?
Nu, bineînțeles că nu! Peste 70% dintre cei care folosesc piracetam și stimulente cerebrale sunt oameni clinic sănătoși care doresc doar să își mărească creierul și capacitatea fizică. Datorită lipsei de efecte secundare sau de nocivitate a medicamentului, doar beneficii, utilizarea acestuia este răspândită mai ales în rândul a tot felul de profesioniști în munca lor, sportivi profesioniști etc.
Interacțiunea piracetamului cu amfetaminele, LSD, MDMA și alte substanțe narcotice și psihoactive?
Au fost efectuate o serie de studii privind interacțiunea piracetamului cu medicamentele de mai sus și se crede că acesta le sporește acțiunea. În special în cazul utilizării amfetaminelor și a metamfetaminelor, precum și a amfetaminei cu utilizare medicală, Adderall, piracetamul mărește de multe ori acțiunea acestor medicamente, la doze mult mai mici decât cele obișnuite. Acesta acționează sinergic în combinație cu aceste preparate, dar trebuie să știți că astfel de combinații ar fi foarte periculoase dacă nu se află sub supraveghere medicală.
Într-un studiu s-a descoperit, de asemenea, că după 3 zile de administrare a Piracetamului în doze de 2400 mg/zi, acesta curăță receptorii creierului și elimină toleranța acumulată la ecstasy (MDMA), acționând din nou sinergic și făcând ca administrarea de MDMA în doze mici să fie la fel de eficientă ca la prima administrare. Piracetamul în combinație cu LSD acționează în mod similar în mod sinergic. Nu numai că accelerează efectul inițial al acestuia, ci și îi face acțiunea mai puternică, iar experiențele povestite de persoanele implicate în această experiență sunt mult mai intense decât atunci când este luat singur. Concluzia este că piracetamul accelerează și potențează și crește acțiunea oricăror ingrediente psihoactive. Cu toate acestea, vă reamintim că, fiind el însuși încă un medicament aflat în cercetare și ale cărui acțiuni nu sunt pe deplin cunoscute, combinarea arbitrară a Piracetamului cu orice alte preparate este complet interzisă.
Literatura de specialitate și sursele utilizate
1. Pharmacopsychiatry. 1999 Mar.Piracetam: noutate într-un mod unic de acțiune.
Muller WE, Eckert GP, Eckert A., Departamentul de Farmacologie, Biocentrul Universității din Frankfurt, Germania.
2. Oepen G, Eisele K, Thoden U, Birg W. , Pharmacopsychiatry 1985 Nov;18(6):343-6
3. Israel L, Melac M, Melac M, Milinkevitch D, Dubos G., Spitalul Universitar din Grenoble, Franța,,Int Psychogeriatr 1994 Fall;6(2):155-70
4. Oosterveld WJ, Departamentul de Otorinolaringologie, Universitatea din Amsterdam, Olanda. Pharmacopsychiatry 1999 Mar;32 Suppl 1:54-60
5. K. Marcinkowski în Poznań.
Wiad Lek 1998;51(7-8):321-5
6. Departamentul de Neurologie și Școala de Logopedie, Rheinisch-Westfalische Hochschule (RWTH), Aachen, Germania,Pharmacopsychiatry 1999 Mar;32 Suppl 1:38-43)
7 Departamentul de fiziopatologie cerebrală, Școala de Medicină a Universității din Kyoto, Japonia.Mov Disord 1996 Nov;11(6):691-700
Recenzii
Nu există comentarii încă